Україна

Щодо постачань іранських дронів і ракет Росії СБУ відкрила провадження


Щодо постачань іранських дронів і ракет Росії СБУ відкрила провадження

Метою розслідування є поіменне встановлення причетних осіб, способу та маршрутів перевезення цих озброєнь.

 
Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження, яке має встановити всіх причетних до постачання до РФ іранських дронів Shahed-136 та Mohajer-6, а також балістичних ракет малої дальності Fateh-110 та Zolfaghar. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
 
За матеріалами слідства є всі підстави стверджувати, що представники іранської влади та оборонно-промислового комплексу навмисно допомагають Росії у війні проти України. Метою розслідування є поіменне встановлення причетних осіб, способу та маршрутів перевезення цих озброєнь та подальше притягнення винних до відповідальності.
 
“Той, хто допомагає Росії обстрілювати мирні українські міста та села, має також понести відповідальність за військові злочини Росії. Тому що не можна свідомо продавати маніяку наточений ніж, а потім дивуватися, що він убиває людей. Тому українські правоохоронні органи дають юридичну оцінку такої допомоги нашому ворогу. Незважаючи на спроби Росії замаскувати Шахеди під Герані, ми доведемо їхнє іранське походження, зокрема, і за допомогою експертиз. Працюємо над тим, щоб зірвати маски з усіх військових злочинців та покарати їх”, – зазначив голова СБУ Василь Малюк.
 
Провадження відкрито за ч.1 статті 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.
 
Раніше в Росії проговорилися про іранські дрони. Член громадської ради при Міноборони РФ Руслан Пухов у телеефірі РосТВ попросив ведучих не загострювати увагу на іранському походженні дронів, хоча всі і так “знають, що вони іранські”.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button