Україна

Ще одне місто за грантові кошти збудує житло для переселенців


Ще одне місто за грантові кошти збудує житло для переселенців

У Хмельницькому планують збудувати житло для переселенців. Йдеться про три будинки, гроші на зведення яких виділить ЄС.


У Хмельницькому збудують багатоквартирні будинки для людей, які втратили власне житло в інших регіонах через війну. Кошти на реалізацію проєкт виділить Європейський Союз. Про це повідомляє місцевий портал vsim.ua.
 
Зазначається, що кошти надійдуть як грант. Попередньо йдеться про три будинки за 8,4 млн євро.
 
“Щодо кількості будинків, то попередньо йдеться про три. Наразі працюють проєктанти. Вони й мають визначити точно, скільки має бути будівель, яку вони матимуть поверховість та кількість квартир. Це вплине й на кількість переселенців, яких можна буде там розселити”, – розповів заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук.
 
За умовами проєкт, місто має підвести до місця будівництва комунікації. На визначеній ділянці на вулиці Озерній майже всі вони підведені.
 
Раніше повідомлялося, що за гроші ЄС для внутрішньо переміщених осіб у Житомирі збудують чотири багатоповерхові будинки на 110 квартир. Дах над головою отримають понад 400 людей.

Нагадаємо, віцепрем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що модульні містечка для переселенців “не спрацювали”.

Деяким відмовлять: що буде з виплатами ВПО у серпні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button