Цікаве

Вчені назвали найголовнішу небезпеку для здоров’я людини

Науковці розповіли про вплив глобального потепління на самопочуття людей. За словами фахівців, зміна клімату становить головну небезпеку для здоров’я людини.

Такий фактор, як глобальне потепління не враховують в якості причини зростання числа захворювань. Проте, зростання середньої температури і збільшення вуглекислого газу в атмосфері безпосередньо впливає на організм. Через спеку страждає велика кількість людей, а для тих, у кого є проблеми з серцево-судинною, перебувати в таких умовах протипоказано.

Крім того, задушливе повітря провокує захворювання легенів, особливо якщо в ньому присутні шкідливі домішки. Брак ж кисню негативно позначиться на багатьох органах.

Крім цього експерти розповіли і про непрямі фактори. Йдеться про зростання числа людей, які страждають алергією. Більш теплий клімат спровокує підвищений ріст дикорослих трав, від чого збільшиться пилок під час цвітіння. Очікується 20% приріст таких пацієнтів.

Існує і ще одна небезпека, пов’язана зі змінами в кліматі. Медики побоюються, що вся система охорони здоров’я може зруйнуватися, так як в нових умовах лікарські препарати можуть діяти інакше, і не надавати очікуваної допомоги, а в деяких умовах і шкодити здоров’ю.

Back to top button