Україна

Шарій: Незаконні санкції проти українських ЗМІ введені через тотальну безкарність Зеленського і Данилова – 1News


ZIK UA

Незаконні санкції проти українських ЗМІ введені через тотальну безкарність президента Володимира Зеленського та секретаря РНБО Олексія Данилова. Про це заявив блогер Анатолій Шарій в ефірі телеканалу UkrLive.

“Я скажу вам через що були введені додаткові санкції (проти телеканалів, – ред.)-через тотальну безкарність. Його (президента України Володимира Зеленського, – ред.) ніхто не може оддернуть всередині країни і всякі європейські партнери і так далі, ніхто не помічає те, що він робить. Конкретно через що ось це сталося? Ну дивіться – вирішені всі питання з інвестиціями, з наповненням бюджету, з зарплатами, з пенсіями, з тарифами, тому він зайнявся найважливішою справою. Я вважаю, що це зайве зловживання, швидше за все, якимись забороненими препаратами, тому він вирішив розширити санкції, це моя думка”,-сказав блогер.

Шарій також прокоментував версію, що додаткові санкції проти нього і його сім’ї були введені як помста після його публікацій, зокрема, про секретаря РНБО Олексія Данилова.

“Дивіться, Данилов є секретарем, а підписує указ все одно ось цей тимчасовий виконуючий обов’язки президента Володимир Зеленський. Тому я думаю, що в принципі у них такий нормальний конгломерат, і вони в симбіозі розуміють, що зробити вони мені нічого не можуть, вони модифікують санкції. Я не можу зрозуміти, що таке ідентична за змістом сайти. Це хто буде вирішувати, що цей сайт ідентичний за змістом? Данилов, син його, який торгує нерухомістю в ЛНР, або Зеленський разом зі своєю дружиною? Я не розумію, це ж має бути якась Експертна рада, яка скаже, Ось цей сайт ідентичний за змістом сайту “Шарий.net”. тобто це повне безумство, людина вже не контролює себе, якщо у нього раніше були рамки, він вирвався за ці рамки, біжить по полю, махає шашкою, і мало що розуміє. Я бачу, що там вже міркування відключено”, – сказав він.

Шарій підкреслив, що ці рішення можна оскаржити лише у Верховному Суді України, де вже знаходяться відповідні позови.

“Це можна оскаржити тільки в одному суді – у Верховному Суді України. Ми вже там знаходимося, я вам розповім – Служба безпеки України півроку не може принести обґрунтування. Вони півроку пояснити не можуть, за що вони ввели санкції. Вони просто не приносить документи, вони на кожному засіданні говорять – ми принесемо наступного разу. Немає документів, нема за що було вводити санкції. Ці санкції протизаконні та антиконституційні. Якщо проти громадянина України вводиться санкції, значить, він фінансував тероризм. Я фінансував тероризм чи моя теща фінансувала тероризм? В принципі, напевно, Зеленський вважає, що він отримає індульгенцію, що він буде ще президентом 18 років, і що йому не доведеться відчувати на собі повною мірою відповідальність за ці санкції, а я думаю доведеться”, – додав Шарій.

Нагадаємо, телеканали UkrLive і Перший Незалежний, раніше незаконно закриті київською владою, змінили майданчики в YouTube через акт цензури з боку американської компанії.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button