Україна

Шахтарам на Луганщині на ТОТ не виплачують зарплату – ЦНС


Шахтарам на Луганщині на ТОТ не виплачують зарплату - ЦНС

Лише за 2023 рік з шахт на ТОТ звільнили 1,2 тисячі гірників, що понад 10% від їх загальної кількості. Більшість шахт в захопленому регіоні перебувають в простої.

На тимчасово окупованих територіях Луганської області росіяни систематично не платять зарплату шахтарям, та таким чином роблять їх залежними від окупаційної влади. Про це у неділю, 9 червня, повідомляє Центр національного спротиву.
 
Вказується, що на деяких гірничих підприємствах тимчасово окупованої Луганщини працівникам не платять з лютого.
 
“Окупаційні адміністрації компенсують борги по зарплати гуманітарною допомогою, яку видають за згоду на отримання російського паспорта”, – зазначили в ЦНС.
 
В Центрі називають це свідомою політикою росіян аби таким чином посилити соціальну кризу у регіоні та зробити місцеве населення більш залежним від російської влади.

“Це і є “русскій мір”, який передбачає бідність та застій, поки пропаганда малює картинку “сучасної держави”. Зауважимо, що з 2022 року значна кількість шахт на ТОТ взагалі була закрита”, – йдеться у повідомленні.

В ЦНС нагадують, що “саме під брехливими лозунгами щодо відродження промисловості окупанти заходили в регіон, та натомість знищують все до чого можуть дотягнутись”.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донецької області росіяни влаштували ще одну хвилю аудиту промислових підприємств. Війська РФ складають перелік обладнання, яке ще не розграбоване та має цінність.

Окупанти забирають житло навіть у тих, хто отримав паспорт РФ – ЦНС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button