Події

​​ Демократичний світ потребує напрацювання ефективних механізмів протидії ро…

​​???? Демократичний світ потребує напрацювання ефективних механізмів протидії російському кібертероризму – Віктор Жора

Світ потребує ефективних методів протидії спонсорованому державою кібертероризму. Ця протидія має бути глобальною і солідарною.

????️На цьому під час відкритої онлайн-розмови, організованої Королівським Об’єднаним інститутом оборонних досліджень (The Royal United Services Institute, RUSI), наголосив заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора.

На запрошення британського науково-дослідного інституту Віктор Жора та Конрад Прінс, почесний співробітник RUSI та колишній генеральний директор з операцій GCHQ, обговорили ключові особливості російської кіберагресії після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну та уроки, які можна винести з кіберзахисту України.

???? «Питання боротьби з державами-кібертерористами має вирішуватися в тому числі й на міждержавному та глобальному рівні. Йдеться не лише про санкції економічні, обмеження експорту нових технологій. Йдеться про фізичне обмеження доступу до знань, конференцій та участі в дослідженнях, про повне виключення як з процесу обміну інформацією, так і з процесу формування політик поведінки в кіберпросторі», – підкреслив під час розмови заступник голови Держспецзв’язку.

???? Переглянути повний запис лекції можна за цим посиланням ????

Back to top button