Україна

Сербія замовила в Ірану 20 тисяч “шахедів” – ЗМІ


Сербія замовила в Ірану 20 тисяч шахедів - ЗМІ

Горан Алексич заявив, що нібито “нема жодних перешкод для поліпшення відносин” між двома країнами.

Делегація міністерства закордонних справ Сербії відвідала столицю Ірану Тегеран і замовила там 20 тисяч дронів-камікадзе Shahed-136. Групу делегатів очолив заступник міністра закордонних справ Сербії Горан Алексич. Про це повідомляє видання EttoBA.

Заступник глави сербського МЗС зустрівся з іранським колегою Алі Багері. Представник Сербії заявив, що “нема жодних перешкод для поліпшення відносин”.

Багері своєю чергою назвав просування співпраці між Іраном і балканськими країнами, особливо Сербією, необхідністю. Іранський урядовець зазначив, що розширення торгівлі є “не тільки економічною метою, а й стратегією безпеки”.

Алексич додав про “неминучу необхідність збільшення обсягу торгівлі між двома країнами”. За його словами, метою його прибуття до Ірану є поліпшення відносин між Тегераном і Белградом.

ЗМІ зазначає, що Сербія не приєднался до санкцій ЄС проти Ірану за постачання дронів Росії.

Нагадаємо, сербського міністра економіки Раде Башту відправили у відставку після того, як він закликав уряду країни ввести санкції проти держави-агресора Росії.

Нагадаємо, президент Сербії Олександр Вучич заявив, що країна не проти продажу зброї посередникам, які можуть передати її Україні для боротьби проти РФ.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button