Україна

Селище на Донеччині можуть перейменувати у Нью-Йорк: комітет Ради ухвалив рішення

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав перейменування селища Новгородське (Донецька область) на Нью-Йорк. Про це заявив голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою відповідного парламентського комітету Віталій Безгін, повідомляє 1News.

фото з відкритих джерел

«До появи в Україні свого Нью-Йорку лишився останній крок. Комітет підтримав перейменування Новгородського (Донецька область) на Нью-Йорк», – написав депутат від «Слуги народу».

В жовтні 2019 року Голова Донецької облдержадмінстрації Павло Кириленко на прес-конференції заявляв, що прифронтове селище Новгородське на Донеччині може повернути історичну назву – Нью-Йорк.

«Якщо мешканці мають таке бажання обгрунтоване і проговорене спільно між собою, воно буде розглянуте (обласною адміністрацією – прим. авт) і прийняте рішення, позитивне», – зазначав він.

Селище Новгородське на Донеччині носить таку назву з 1951 року. До цього часу воно називалось Нью-Йорк і відоме з 18 століття як поселення німців-менонітів.

За однією з версій, поселення заснували переселенці з німецького міста Йорк. За іншою версією, місцевий промисловець дав таку назву селищу, оскільки був надзвичайно вражений поїздкою до США, зокрема до Нью-Йорка.

У 1951 році радянська влада вирішила перейменувати селище.

Back to top button