Україна

Секретар РНБО Данілов – Україна не буде закривати авіапростір – 1News

За словами серкетаря Ради нацбезпеки та оборони, для цього немає підстав

Секретар РНБО України Олексій Данілов


РНБО

Україна не планує закривати свій повітряний простір для авіакомпаній, оскільки для цього немає підстав. Про це під час брифінгу за підсумками закритої наради в РНБО за участю керівництва Верховної Ради, представників депутатських фракцій і груп та голів профільних парламентських комітетів заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов, передає “Укрінформ”.

“Те, що стосується літаків. Давайте відразу поставимо крапки над “І”. Ми небо наше не закриваємо і закривати на сьогоднішній день не збираємось, і немає для цього тих чи інших підстав. Це перше. Те, що стосується сьогодні деяких компаній, які мають в лізингу літаки, і перестраховуються, перш за все це пов’язано з Нідерландами. Ви пам’ятаєте, коли РФ збила МН17 на території Донецької області, вони на сьогоднішній день перестраховуються. Ще раз наголошую — ми закривати це не будемо”, – запевнив Данілов.

Він зазначив, що напередодні відбулося засідання Кабінету міністрів, на якому додатково виділено кошти для перестрахування компаній на випадок непередбачуваних ситуацій.

1News за темою: Данілов: Не вбачаємо ризиків, що широкомасштабний наступ РФ може відбутися 16-17 лютого

Нагадаємо, 12 лютого зарубіжні страхові компанії попередили українських авіаперевізників про припинення страхування літаків у небі України через 48 годин. Такий крок пояснили ризиком повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Своєю чергою Міністерство інфраструктури заявило про відсутність планів щодо закриття авіапростору над Україною. В уряді запевняють, що працюють над попередженням ризиків для авіаперевізників.

Пізніше очільник “Украероруху” Андрій Ярмак поінформував, що Україна офіційно рекомендує авіакомпаніям не виконувати польоти над відкритими водами Чорного моря з 14 до 19 лютого у звʼязку з російськими навчаннями.



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button