Україна

СБУ завершила розслідування у справі директора Russia Today


СБУ завершила розслідування у справі директора Russia Today

Антон Кузнєцов-Красовський публічно закликав до геноциду українців і ліквідації незалежності України.

 
Служба безпеки України завершила досудове розслідування стосовно директора російського пропагандистського телеканалу Russia Today (RT) Антона Кузнєцова-Красовського. Про це повідомляє сайт спецслужби у понеділок, 29 серпня.
 
Вказано, що Кузнєцов-Красовський неодноразово використовував усі доступні йому медійні платформи для публічних закликів до геноциду українців, ліквідації незалежності України і повалення її конституційного ладу.
 
Слідчі СБУ зібрали вичерпну доказову базу для притягнення його до кримінальної відповідальності. Зокрема задокументовано, що Кузнєцов-Красовський неодноразово негативно говорив про українців як націю та існування України як самостійної та суверенної держави.
 
У своїх публікаціях, розміщених у YouTube та Telegram-каналах, зловмисник закликав російську владу до фізичного знищення українців: “Нумо, ну очевидно ж, що потрібно взяти себе в руки. Зосередитися, припинити думати про “братів”. Вони не брати нам. Я там виріс, з усвідомленням справи кажу: “Гатіть! Ну ж бо! Досить!”.
 
Кузнєцов-Красовський поширював антиукраїнську пропаганду не тільки в ефірі телеканалу, а й створював “авторські” відеозаписи на зразок “Відітни, але цієї країни не повинно бути!”. Водночас переконував глядачів у доцільності проведення так званої “спеціальної військової операції” на території України.
 
Наразі завершено досудове розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею про геноцид, публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їх поширення або розповсюдження таких матеріалів (ч.2 ст.442 КК України). Обвинувальний акт передано до суду.
 
Антону Кузнєцову-Красовському загрожує від 10 до 15 років в’язниці або довічне ув’язнення.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button