Україна

СБУ затримала коригувальників нещодавніх обстрілів Миколаївщини


СБУ затримала коригувальників нещодавніх обстрілів Миколаївщини

Агенти передавали зібрану інформацію своєму куратору через відпрацьовані канали закритого зв’язку.

Служба безпеки України викрила російських агентів, чию інформацію про розміщення підрозділів ЗСУ та розташування інфраструктурних об’єктів було використано окупантами для нещодавніх ракетних ударів по Миколаєву та Баштанці. Про це 15 липня повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що зловмисниками виявились мешканці Миколаївської області. Агенти передавали зібрану інформацію своєму куратору через відпрацьовані канали закритого зв’язку.

Під час обшуку, проведеного за місцями проживання зловмисників, виявлено та вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Наразі коригувальники ворожих обстрілів затримані та повідомлені про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване розповсюдження інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного чи надзвичайного стану, з метою надання такої інформації державі, яка здійснює збройну агресію проти України ).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років. Тривають слідчі дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до агентурної діяльності осіб.

Раніше в Одесі співробітники СБУ затримали російського агента, який розвідував позиції протикорабельних комплексів ЗСУ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button