Україна

СБУ затримала депутата-колаборанта на Харківщині


СБУ затримала депутата-колаборанта на Харківщині

Чиновник наказав переобладнати українські лікарні під військові госпіталі для окупантів.

Контррозвідка Служби безпеки викрила чиновника-колаборанта під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області. Про це 28 лютого повідомила прес-служба відомства.

Зазначається, що поплічником ворога виявився депутат Куп’янської районної ради, який раніше очолював міський відділ охорони здоров’я.

“Після захоплення райцентру він підтримав російських загарбників і добровільно запропонував їм свою допомогу в організації лікування поранених окупантів”, – уточнили в СБУ.

На посаді “керівника відділу охорони здоров’я військово-цивільної адміністрації Куп’янського району РФ” чиновник наказав “переобладнати” українські лікарні під військові шпиталі для росіян.

Після звільнення Куп’янська колаборант сподівався “загубитися” серед місцевих жителів, проте спецслужба встановила його місцеперебування. У зловмисника вилучили “оригінали” документів із доказами злочинних розпоряджень на користь РФ.

Чоловіку повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Наголошується, що він повністю визнав свою провину.

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила мешканця Куп’янська, який підтримав російських загарбників та влаштувався у створене ними “Управління внутрішніх справ”.

У Херсоні затримали колишніх керівників російської катівні


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button