Україна

СБУ викрила ще сімох шанувальників Росії


СБУ викрила ще сімох шанувальників Росії

На Дніпропетровщині співробітники спецслужби викрили трьох прихильників кремлівських наративів, на Полтавщині – чотирьох.

 
СБУ викрила мережу проросійських пропагандистів у Центральній Україні. Викриті особи виправдовували вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
 
На Дніпропетровщині співробітники спецслужби викрили трьох прихильників кремлівських наративів.
 
“Один із них – підприємець із Дніпра. Після початку повномасштабного вторгнення він узявся за активну пропаганду, адже був упевнений, що “русский мир” невдовзі настане. Інший ворожий агітатор – підприємець із Кривого Рогу – регулярно виїжджав на заробітки у Росію. У соцмережах він активно просував контент, що дискредитував українську владу і Збройні сили України. Працівник одного з місцевих підприємств Кривого Рогу після 24 лютого майже щодня публікував антиукраїнський контент, де схвалював збройну агресію Росії, називав окупантів “визволителями” і дискредитував українських військових”, – повідомляють в СБУ.
 
У Полтавській області Служба безпеки повідомила про підозру чотирьом особам, які відкрито поширювали маніпулятивну інформацію про ситуацію в Україні.
 
“Викладачка полтавського закладу освіти на заняттях просувала російські наративи. Жінка визнавала правомірною окупацію українських територій. Інший фігурант – громадянин Росії, який приїхав до своєї матері в Україну. Зловмисник підтримував загарбницькі війська й агітував за введення на території України “рубльової зони”. Антиукраїнську діяльність ще двох мешканців Полтавщини співробітники СБУ блокували в Інтернеті. Задокументовано, що деструктивні матеріали пропагандисти розміщували на персональних і фейкових сторінках і багатотисячних спільнотах у заборонених російських соцмережах”, – йдеться у повідомленні.
 
Раніше контррозвідка СБУ затримала агентів Росії, які намагалися влаштуватися до підрозділів ЗСУ. Зрадниками виявилися два мешканці Вишгородського району, які сприяли російським військам під час тимчасової окупації частини Київщини.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button