Україна

МАГАТЕ не виявило ознак “брудних бомб” в Україні


МАГАТЕ не виявило ознак брудних бомб в Україні

Україна не використовувала ядерні матеріали не за призначенням, йдеться в розслідуванні МАГАТЕ.

 
В Україні не було жодного факту використання ядерних матеріалів не за призначенням. Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі, передає Укрінформ. 
 
“Коли з’явилися звинувачення у порушенні ядерної безпеки (в Україні – ред.), МАГАТЕ провело неупереджене та науково обґрунтоване розслідування. Ми встановили факти, що не було жодного використання ядерного матеріалу не за призначенням, тим самим розвіявши туман війни та розрядивши напружену ситуацію”, – сказав він.
 
Гендиректор МАГАТЕ додав, що сім стовпів із забезпечення фізичної ядерної безпеки підкріплюються “величезними триваючими зусиллями МАГАТЕ з підтримки України”, у тому числі завдяки постійній присутності експертів МАГАТЕ на всіх українських атомних електростанціях, включаючи Запорізьку АЕС, яка знаходиться на лінії фронту.

Нагадаємо, раніше Росія неодноразово звинувачувала Україну у нібито використанні ядерних матеріалів не за призначенням з метою створення так званої “брудної ядерної бомби”. На вимогу РФ навіть скликалося засідання Радбезу ООН.

Україна відкидала фейкову інформацію з боку РФ про нібито підготовку “провокації з використанням радіоактивних речовин”. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button