Україна

СБУ відреагувала на звільнення митрополита Павла під заставу


СБУ відреагувала на звільнення митрополита Павла під заставу

Розслідування справи щодо митрополита Павла завершено, його адвокати ознайомлюються з матеріалами.

Звільнення з-під варти колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Петра Лебідя) через внесення застави не вплине на справедливий розгляд його справи в суді. Про це повідомила СБУ у середу, 9 серпня.

“Звільнення з-під варти колишнього намісника Києво-Печерської лаври через внесення відповідної застави не означає його звільнення від кримінальної відповідальності. Мова йде винятково про вид запобіжного заходу, оскільки інкриміновані митрополиту Павлу статті ККУ не передбачають безальтернативного тримання під вартою”, – вказано у заяві.

В СБУ нагадали, що суд зобов’язав митрополита Павла носити електронний браслет, не залишати село Вороньків у Київській області без повідомлення, за першою вимогою прибути до слідчого, прокурора чи в суд, а також не спілкуватися з потерпілими чи свідками.

За даними спецслужби, розслідування справи щодо митрополита Павла завершено, його адвокати ознайомлюються з матеріалами. Згодом справу передадуть до суду.

Як відомо, на початку квітня СБУ оголосила підозру митрополиту Павлу у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (ст.161 ККУ) та виправданні збройної агресії РФ (ст.436-2 ККУ). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

У липні СБУ повідомила митрополиту нову підозру, оскільки він заперечував існування України як суверенної держави та назвав агресію РФ проти нашої країни “громадянським конфліктом”. Йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту з можливість внести заставу.

У понеділок, 7 серпня, стало відомо, що митрополита Павла випустили з-під варти, бо за нього внесли заставу у розмірі понад 33 млн гривень.

Митрополит Павло заявив, що він “вже не Паша Мерседес, а Тесла”

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button