Україна

СБУ розказала, як працювала “поліція” в окупованому Херсоні


СБУ розказала, як працювала поліція в окупованому Херсоні

Учасниками злочинного угруповування були близько 30 правоохоронців, що перейшли на бік загарбників під час окупації регіону.

Загарбники створили на окупованій частині Херсонщині спеціальне організоване злочинне угруповання, щоб керувати “управлінням МВС РФ” в цьому регіоні. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України на своєму Telegram-каналі в середу, 10 травня.

У лавах російського карального органу злочинне угруповування поширювало окупаційний режим та придушувало рух опору на тимчасово захопленій частині регіону.

Зловмисники мали чітку ієрархічну вертикаль, на чолі якої стояли двоє “кураторів” з ФСБ та МВС РФ: Сініцин Сергій Вікторович і Топтигін Олександр Сергійович.

Керівником цієї установи став екс-очільник Управління МВС у Черкаській області Ліпандін Володимир Віталійович. Інші 30 активних учасників злочинної організації – колишні місцеві правоохоронці, що після захоплення частини Херсонської області підтримали загарбників.

Зловмисники викрадали людей і запроторювали їх у катівні, проводили незаконні обшуки в оселях громадян.

Під час тимчасової окупації обласного центру зловмисники пограбували міську аптеку, охороняли “виборчкоми” та забезпечували перевезення фейкових “бюлетенів”, додають в СБУ.

Усім фігурантам повідомили про підозру за статтею Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній (255 КК України).

Нагадаємо, поліція зафіксувала 27 російських фільтраційних таборів та в’язниць на тимчасово окупованих територіях України.

Ідентифіковано трьох зрадників, які влаштували катівню на Миколаївщині

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button