Україна

СБУ повідомила підозру “церковному блогеру” УПЦ МП на Закарпатті


СБУ повідомила підозру церковному блогеру УПЦ МП на Закарпатті

Шанувальник УПЦ МП користувався наративами кремлівської пропаганди та називав прихильників ПЦУ “сатаністами”.

 
Служба безпеки України (СБУ) зібрала докази провини “церковного блогера” УПЦ (МП) у Закарпатській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ регіону на своїй Facebook-сторінці у понеділок, 6 березня.
 
“Оперативники спецслужби встановили, що чоловік керував інформаційним ресурсом, через який розповсюджував заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності та переконань. Для підготовки своїх публікацій він користувався наративами російських пропагандистів. А саме називав Православну Церкву України – сектантською організацією і наполягав на її неканонічності та незаконності. Віруючих ПЦУ чоловік обзивав “сатаністами, розкольниками, гонителями православної віри, безбожниками та радикалами”, – йдеться у повідомленні.
 
СБУ зазначає, що чоловік сприяв загостренню внутрішньої обстановки в регіоні через розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.
 
Церковному блогеру повідомили про підозру за статтею Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, релігійної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак (ч. 1 ст. 161 КК України).
 
У СБУ також нагадали, що дотримуються принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважають право кожного громадянина на свободу світогляду та віросповідання, як це визначено Конституцією України.
 

 
Як повідомлялося, суд засудив до семи років позбавлення волі священика, який підтримував росіян і виступав за “приєднання” Донбасу до РФ. Зрадником виявився настоятель однієї з парафій УПЦ Московського патріархату Лиманської громади Донецької області.
 
Раніше повідомлялося, що священик УПЦ МП у Лисичанську здавав ворогові позиції ЗСУ.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button