Події

Василь Малюк вручив нагороди 47 спецпризначенцям ЦСО «А», які захищають країну …

Василь Малюк вручив нагороди 47 спецпризначенцям ЦСО «А», які захищають країну у гарячих точках

Голова Служби безпеки України Василь Малюк нагородив 47 спецпризначенців Центру спеціальних операцій «А». Всі вони на сьогоднішній день захищають країну у найгарячіших точках війни.

Церемонія вручення державних і відомчих відзнак відбулася сьогодні з нагоди 29-ої річниці створення підрозділу.

«Війна продемонструвала, що такі професіонали, як ви, критично потрібні Україні. Вдячний кожному з вас за службу! Запевняю: і керівництво держави, і всі українці, і я особисто дуже цінуємо те, який важливий внесок у майбутню перемогу робить ЦСО «А», – зазначив Василь Малюк.

Він наголосив, що отримані спецпризначенцями СБУ нагороди – абсолютно заслужені. Це підтверджується тим, що з початку повномасштабного вторгнення 5 співробітників ЦСО «А» отримали звання «Герой України, на жаль, 4 з них – посмертно.

А сьогодні Президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння звання Героя України ще двом спецпризначенцям «А» СБУ.

На церемонії вручення нагород вшанували пам’ять Героїв, які загинули, виконуючи бойові завдання.

«Кращі з кращих віддають свої життя за Батьківщину. Такі втрати дуже болісні для Служби. Це та висока ціна, яку ми платимо за свободу та майбутнє України», – додав Василь Малюк.

Він подякував спецпризначенцям за мужність і професіоналізм під час виконання унікальних спецоперацій. «Український народ – пишається вами. А ворог – боїться. І це найкраща оцінка!» – зазначив Голова СБУ.

Василь Малюк побажав побратимам сил і наснаги заради головної мети – звільнення України і якнайшвидшої Перемоги!

Back to top button