Україна

СБУ підбила підсумки перевірок у монастирях УПЦ МП


СБУ підбила підсумки перевірок у монастирях УПЦ МП

Виявлені під час обшуку речові докази дозволяють правоохоронцям порушити справу про держзраду.

 
Служба безпеки України під час контррозвідувальних заходів на об’єктах УПЦ МП у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях знайшла докази державної зради. Про це повідомляє прес-центр СБУ на своєму Telegram-каналі у четвер, 8 грудня.
 
Під час захоплення Херсона місцевий архімандрит настоятель Успенського собору був присутній у кремлівській залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів, наголошується у повідомленні СБУ. За кілька днів до звільнення міста священик у супроводі російських загарбників зник на тимчасово окупованих територіях півдня України.
 
Співробітники СБУ на території собору виявили колекцію ікон, викрадених із будівлі почесного консула Литви під час окупації Херсона. Крім того, тут знайдено перепустки, російські паспорти місцевих священиків, отримані ще під час окупації міста.
 
За цими фактами порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.
 
У Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині виявлено прапор так званої “Новоросії” та бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів.
 
У чоловічому монастирі Овруцько-Коростенської єпархії та скиту в Житомирській області викрито колишніх карних злочинців, які підтримують зв’язок з абонентами РФ.
 
У монастирі на Житомирщині виявили особу, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як зниклий безвісти.
 
У Свято-Миколаївському Нілецькому монастирі знайдено тексти молитов за Росію та російські “підручники”, в яких вихваляють кремлівський режим.
 

 
Як повідомлялося, 8 грудня на Житомирщині СБУ провела заходи безпеки у двох монастирях та скиті УПЦ (МП).
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button