Україна

СБУ перекрила два канали збуту зброї


СБУ перекрила два канали збуту зброї

Один зі зловмисників був затриманий на спробі прихованого переправлення озброєнь із прифронтових районів на сході України.

Правоохоронці нейтралізували два канали незаконного обігу зброї у столичному та центральному регіонах України. Про це повідомляється на сайті СБУ у середу, 24 серпня.

Вказано, що спецслужба виявила канали під час контрдиверсійної “зачистки” столичного регіону. У Києві затримали зловмисників, котрі намагалися продати партію засобів ураження.

Серед вилученого: 12 бойових гранат, шість пістолетів різних марок, гвинтівка, понад 270 набоїв різного калібру, комплектувальні до стрілецької зброї, понад 1,2 млн гривень, отриманих злочинним шляхом.

“Іншого зловмисника затримано на спробі прихованого переправлення озброєнь з одного із прифронтових районів сходу України, – йдеться у повідомленні. – …Під час огляду його транспортного засобу правоохоронці виявили: 14 бойових гранат Ф-1 та РГД із запалами до них, 25 підривників, два автомати Калашникова АК-74, 24 постріли для підствольного гранатомета, 14 сигнальних ракет, понад 3 тисячі набоїв різного калібру”.

Порушено кримінальні провадження за статтею про незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами (ч.1 ст.263 КК України). Вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру, обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше на Миколаївщині викрили двох мешканців міста Вознесенськ, у яких знайшли велику партію вогнепальної зброї та боєприпасів.

В одного з київських добробатів вилучили зброю


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button