Україна

СБУ ліквідувала дві схеми допомоги ухилянтам


СБУ ліквідувала дві схеми допомоги ухилянтам

Схеми ухилення від призову виявлено в Херсоні і на Прикарпатті. Ухилянти використовували підроблені документи для незаконного виїзду за кордон.

Служба безпеки ліквідувала ще дві схеми ухилення чоловіків призовного віку від мобілізації, повідомляє пресслужба відомства.

Схеми допомоги ухилянтам виявлено в Херсоні і на Прикарпатті.

“У Херсоні затримано заступника начальника місцевого військкомату, який за гроші допомагав військовозобов’язаним “відкосити” від призову на підставі фіктивних документів. Вартість корупційної “послуги” становила від 4,5 до 6 тис. американських доларів залежно від терміновості. За ці суми посадовець знімав з військового обліку через “непридатність” до військової служби за станом здоров’я. Для цього робив відповідні відмітки в особових справах своїх клієнтів”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Ухилянти використовували підроблені документи для незаконного виїзду за кордон.

“Встановлено, що для реалізації схеми фігурант залучив посередника, який підшуковував клієнтів та передавав від них гроші. Співробітники СБУ задокументували 8 фактів злочинної діяльності й затримали обох зловмисників «на гарячому» під час отримання ними ще одного хабаря”, – повідомляє СБУ.

Іншу схему викрито в Івано-Франківській області.

“На Івано-Франківщині СБУ затримала голову однієї з районних військово-лікарських комісій, який продавав ухилянтам фіктивні довідки про відтермінування призову через “погане” здоров’я. Для цього посадовець «вписував» у висновки медогляду своїх клієнтів “важкі діагнози”. Середня сума за фальшування документів становила 2 тис. доларів США з однієї особи”, – йдеться далі в повідомленні.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ затримала у Києві ексадвоката, який закликав до перевороту

У Києві викрили програміста, який продавав фальшиві “документи”

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button