Україна

СБУ ідентифікувала трьох зрадників, які влаштували катівню на Миколаївщині


СБУ ідентифікувала трьох зрадників, які влаштували катівню на Миколаївщині

До масових знущань над мирними жителями причетні командир одного з полків “ДНР” та двоє його підлеглих.

Служба безпеки України ідентифікувала трьох поплічників окупантів, які створили катівню під час тимчасової окупації частини Миколаївської області. Про це 10 травня повідомила пресслужба відомства.

Зрадниками, причетними до масових знущань над мирними жителями тимчасово захоплених районів України, є командир одного з полків “ДНР” та двоє його підлеглих.

Зазначається, що ще до початку повномасштабного вторгнення РФ вони добровільно вступили до лав російських загарбників і увійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу ЗС РФ, а після 24 лютого минулого року брали участь у бойових діях.

“Під час захоплення частини Миколаївської області командира ворожого полку призначили “військовим комендантом” в одному із селищ Баштанського району. За його наказом рашисти викрадали місцевих жителів та застосовували до них численні тортури”, – уточнили в СБУ.

Встановлено, що зловмисники незаконно затримали чотирьох мешканців селища, серед яких були колишні військовослужбовці ЗСУ. Їх тримали в холодному підсобному приміщенні та погребі без доступу до свіжого повітря.

“У застінках людей жорстоко били і тривалий час утримували в антисанітарних умовах, без води та їжі. Таким чином рашисти намагались схилити потерпілих до співпраці та отримати інформацію про місця базування Сил оборони”, – додали у спецслужбі.

На підставі зібраних доказів трьом фігурантам повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111), колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1), порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438).

Раніше повідомлялося, що поліція зафіксувала 27 російських фільтраційних таборів та в’язниць на тимчасово окупованих територіях України.

Херсонські катівні: розкриваються моторошні факти знущання окупантів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button