Україна

Санкції РНБО проти українців вбивають правосуддя, – правозахисник

За два місяці Рада національної безпеки та оборони ухвалила п`ять рішень про санкції, в тому числі стосовно громадян України. «Такі рішення щодо українців та юридичних осіб на підконтрольній уряду території вбивають правосуддя як таке та перетворюють право на непотріб». На цьому у коментарі виданню “Закон і Бізнес” наголосив співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

«Санкції — це міжнародно-правовий механізм політичного характеру, який одна держава застосовує проти іншої, оскільки іншого способу боротьби з її ворожим впливом просто немає, – зауважив він. – Що ж стосується своїх громадян та юридичних осіб, то є різні механізми притягнення до відповідальності — від адміністративних до кримінально-правових».

Правозахисник називає це покаранням без доведеної вини: «Просто та ефективно: призначити «злочинців» адміністративним рішенням на підставі Закону «Про санкції» вкрай сумнівної юридичної якості. «Злочинців», тому що санкції мають характер покарання за кримінальний злочин», – пояснив Є. Захаров.

Back to top button