Україна

Санкції проти РФ – рівень має бути максимальним, вважає Стефанчук – 1News


Фото з відкритих джерел

Спікер ВРУ зауважив, що Росія намагається дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на зустрічі з міністрами закордонних справ Чехії, Австрії та Словаччини Яном Ліпавським, Александром Шалленбергом та Іваном Корчоком заявив, що рівень санкцій проти Російської Федерації має бути максимальним. Про це повідомляється на сайті українського парламенту.

“Рівень санкцій має бути максимальним, щоб стримувати РФ від її необдуманих кроків”, – сказав Стефанчук.

Спікер ВРУ зауважив, що Росія намагається дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні, та висловив сподівання на подальшу дипломатичну підтримку України з боку Чехії, Словаччини та Австрії й посилення політико-дипломатичного тиску на РФ. Крім того, Стефанчук зазначив, що український парламент зробив дуже багато для виконання Копенгагенських критеріїв.

“Дуже важливий для України напрям, закріплений у Конституції, – це шлях до ЄС і НАТО. Хочу висловити сподівання на підтримку Чехією, Словаччиною та Австрією руху України в цьому напрямі. Головна мета України – бути членом НАТО, а не поза межами Альянсу. Сподіваємось на запрошення України на наступний саміт НАТО в Мадриді та на проведення повноцінного засідання Комісії Україна-НАТО високого рівня, очікую, що нова Стратегічна концепція НАТО, яку буде схвалено в Мадриді, підтвердить прихильність союзників політиці відкритих дверей НАТО”, – наголосив спікер.

Також учасники зустрічі обговорили парламентський вимір “Кримської платформи”. Стефанчук розповів про намір покращити інформування парламентаріїв іноземних держав щодо реальної ситуації в Криму. За його словами, стратегічна мета України – створення Міжнародної парламентської асамблеї “Кримської платформи”.

Голова Ради також висловився за необхідність активізувати співпрацю на рівні “груп дружби” законодавчих органів України, Чехії, Словаччини та Австрії.

1News за темою: США направили до Європи місію для координації санкцій проти РФ, – Держдеп

Нагадаємо, Європейська комісія підготувала перелік персональних, економічних та енергетичних заходів проти Росії на випадок її нападу на Україну. 

Також нагадаємо, що раніше Сполучені Штати Америки розробили пакет санкцій проти Російської Федерації, які можуть торкнутися представників еліти у разі наступу на Україну. Ці зусилля проводяться в координації з союзниками і партнерами США.

У понеділок, 7 лютого, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Захід і Берлін готові понести високу економічну ціну за жорсткі санкції проти Російської Федерації у разі її наступу на Україну.


Джерело

Back to top button