Україна

Санкції на Росію у Сенаті США пропонують накласти вже на нинішньому етапі – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема, вимагають негайно припинити будівництво “Північного потоку-2”

Група сенаторів-республіканців США внесла до Конгресу законопроєкт, який передбачає санкції проти Російській Федерації вже на нинішньому етапі. Про це йдеться у заяві на сайті Комітету Сенату США з міжнародних відносин.

Зазначається, що сенатор Джим Ріш очолив більшість своїх колег-республіканців у впровадженні законопроєкту, щоб забезпечити важливу підтримку, необхідну Україні для захисту та стримування Росії агресії вже сьогодні, “покладаючи реальні витрати на Кремль за його поточну і потенційну майбутню агресію проти України”.

“Хоча “військового” вторгнення ще не відбулося, є інші способи, якими Росія може атакувати Україну, які були б виснажливими для українців та європейської безпеки в цілому”, – сказав Ріш.

1News за темою: Країни G7 готові запровадити економічні санкції проти РФ у разі наступу на Україну


Зокрема, документ вимагає негайно припинити будівництво проєкту “Північний потік-2” і передбачає санкції щодо цього проєкту у разі вторгнення Росії. Також пропонуються санкції проти великих банків, а також оточення президента РФ.

Законопроєкт передбачає 500 мільйонів доларів для іноземного військового фінансування (FMF) для України, включаючи 250 мільйонів на надзвичайну допомогу і 100 мільйонів на невідкладну летальну зброю.

Документом створюється новий український “Фонд опору”, щоб допомогти Україні протистояти спробам окупувати або підпорядкувати будь-яку нову територію Росією, одночасно надсилаючи Путіну чітке повідомлення, що його військові заплатять ціну за просування на суверенну українську територію.

Також законопроєкт передбачає створення нового органу ленд-лізу для України і прискорює розгляд у Конгресі питань щодо продажу зброї та допомоги Україні в безпековому секторі.

1News за темою: Пакет важких для РФ санкцій вже готовий: Кулеба провів розмову з Боррелем

Нагадаємо, Європейська комісія підготувала перелік персональних, економічних та енергетичних заходів проти Росії на випадок її нападу на Україну. 

Також нагадаємо, що раніше Сполучені Штати Америки розробили пакет санкцій проти Російської Федерації, які можуть торкнутися представників еліти у разі наступу на Україну. Ці зусилля проводяться в координації з союзниками і партнерами США.

У понеділок, 7 лютого, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Захід і Берлін готові понести високу економічну ціну за жорсткі санкції проти Російської Федерації у разі її наступу на Україну.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button