Україна

Північний потік-2 залишився без підтримки фонду, створеного для обходу санкцій – 1News

“Північний потік-2”


Фото з відкритих джерел

Глава фонду підкреслив, що всі ділові операції були припинені з учорашнього вечора

Фонд захисту клімату і навколишнього середовища Німеччини (Stiftung Klima – und Umweltschutz MV) відмовився від підтримки російського газопроводу “Північний потік-2”. Фонд  був створений, щоб допомогти проекту обійти санкції США. Про це повідомляє NDR.

Глава фонду і колишній прем’єр-міністр землі Мекленбург-Передня Померанія Ервін Зеллерінг (СДПН) заявив, що організація не буде підтримувати “Північний потік-2” після припинення його сертифікації.

“Рада директорів погодилася, що тепер ми повинні взяти до уваги цей розвиток подій і що ми, як фонд, більше не пов’язані мандатом, який парламент землі дав нам в прямо обумовленим в статуті, що, незважаючи на санкції США, хочуть внести свій внесок на завершення будівництва трубопроводу”, – зазначив Зеллерінг.

Також глава фонду підкреслив, що всі ділові операції були припинені з учорашнього вечора.

1News за темою: Німеччина зупиняє сертифікацію “Північного потоку-2”

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Джо Байден оголосив про рішення ввести санкції проти Росії через визнання так званих “ДНР” та “ЛНР” російською стороною. При цьому він додав, що це перший пакет санкцій, і якщо Росія продовжить агресію, то вони будуть посилюватися.

Нещодавно канцлер ФРН заявив, що Німеччина зупиняє сертифікацію російського газопроводу “Північний потік-2” після визнання Росією “незалежності” ОРДЛО. Канцлер вже доручив Мінекономіки звернутися до німецького регулятора. 

Своєю чергою заступник голови Ради Безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що скоро європейці платитимуть 2000 євро за тисячу кубометрів газу через зупинку сертифікації “Північного потоку-2”.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button