Україна

Салліван: США з нетерпінням чекають на український план перемоги


Салліван: США з нетерпінням чекають на український план перемоги

У Байдена залишиться ще чотири місяці, і він має намір використати цей час, щоб поставити Україну в найкраще становище для перемоги.

Для успіху України у війні проти Росії необхідна всеосяжна стратегія, і така стратегія, запропонована президентом Володимиром Зеленським, буде обговорюватися на його зустрічі з президентом США Джозефом Байденом. Про це у суботу, 14 вересня, на форумі Ялтинська європейська стратегія, заявив Радник з національної безпеки президента США Джейкоб Салліван.

“Ми з нетерпінням чекаємо можливості сісти й обговорити це з ним. Президент Байден із нетерпінням чекає цієї розмови”, – сказав Салліван.

За його словами, останній тиждень вересня, на якому відбудеться ця розмова між президентами, буде дуже важливим, і американська сторона активно до нього готується.

Салліван зазначив, що буде правильно, що цю стратегію презентує Зеленський, бо саме демократично обраний уряд України та народ України мають визначити “хід війни, свій шлях до перемоги та всі частини, які поєднуватимуться одна з одною”.

“Ми з самого початку чітко заявили, що наше завдання – забезпечити Україні сильні позиції на полі бою, щоб вони опинилися в сильній позиції за столом переговорів. Президент Зеленський сказав, що, зрештою, ця війна має закінчитися шляхом переговорів, і нам потрібно, щоб вони були сильні в цих переговорах. Вони самі визначать, коли їм сісти за стіл переговорів і на яких умовах”, – завив радник Байдена.

Він додав, що під час цієї розмови, “в якій усі частини будуть зібрані разом”, американська сторона представить свої пропозиції про можливу підтримку, а Україна подивиться на них “у контексті стратегії дипломатії”.

“У президента Байдена до того моменту залишиться ще чотири місяці, і він має намір використати ці чотири місяці, щоб поставити Україну в найкраще становище для перемоги”, – підкреслив Салліван.

Раніше повідомлялося, що Зеленський у вересні планує представити план перемоги України Байдену. Також Зеленський має намір передати цей план кандидатам у президенти США – Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

Також, за слвами Зеленського, план буде представлено на другому саміті миру, для того щоб примусити Росію до дипломатичного закінчення війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 + 11 =

Back to top button