Україна

Лікар сказала, де в Україні більше хворих на грип


Лікар сказала, де в Україні більше хворих на грип

Вакцинуватися можна упродовж всього епідеміологічного сезону, проте імунітет не виникає одразу.

Найбільше хворих на грип, коронавірус та ініші респіраторні групи інфекцій зафіксовано у Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Про це у вівторок, 6 лютого, повідомила в ефірі національного телемарафону лікарка-епідеміологиня відділу організації епіднагляду центру громадського здоров’я МОЗ Ліна Толстова.

Вона підкреслила, що наразі мова не йде про епідемії проте спостерігається тенденція до зростання рівня захворюваності як серед дітей, так і серед дорослих.

“Рівненська, Львівська, Чернігівська та Тернопільська області досягли середнього рівня захворюваності, вони на місцях вживають відповідних заходів”, – повідомила вона. 

Толстова нагадала, що для грипу характерне різке підвищення температури, інші симптоми – кашель чи нежить – збігаються із коронавірусною інфекцією і лише лабораторні дослідження можуть відрізнити, яке саме захворювання має людина.

Водночас вона нагада, що в Україні триває компанія з вакцинації, як від ковіду так і грипу. 

“Вакцинуватися можна упродовж всього епідеміологічного сезону, але сімейний лікар повинен обов’язково попередити, що імунітет проти грипу виробляється протягом двох тижнів. Потрібно упродовж двох тижнів після щеплення поберегти своє здоров’я: носити маски, не відвідувати місця, де є велике скупчення людей, і дотримуватися елементарних правил гігієни”, – додала вона.

Нагадаємо, у Сумах школярів перевели на дистанційне навчання. В Ужгороді також школи закрили на карантин через епідемію грипу.

Також повідомлялося, що у школах Вінницької громади продовжили карантин.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button