Події

Розкрадання 32 млн грн бюджетних коштів на виплатах «мертвим душам» – ексдирект…

Розкрадання 32 млн грн бюджетних коштів на виплатах «мертвим душам» – ексдиректору столичної ритуальної служби та його спільниці повідомлено про підозру

????За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишнім директору та працівниці Спеціалізованого комбінату підприємств комунально-побутового обслуговування.

????Їм інкриміновано

????За даними слідства, колишній директор протягом 2020-2023 років організував злочинний механізм розкрадання коштів столичної громади, до якого залучив колишню працівницю підприємства та інших невстановлених на даний час осіб.

????Посадовець надавав вказівки підлеглим вносити до табелів обліку робочого часу неправдиві дані щодо присутності на робочому місці осіб, які формально займали посади прибиральників.

????Ці особи не виконували свої обов’язки та ніколи не перебували на робочому місці.

????На теперішній час слідством встановлено 23 особи. На їх банківські рахунки незаконно нараховувались бюджетні кошти, у тому числі під час їх перебування за кордоном.

????Банківські картки фіктивних працівників перебували у розпорядженні ексдиректора комунального підприємства та його спільників. Упродовж майже 4 років учасники схеми знімали з карток кошти через банкомати та розпоряджалися ними на власний розсуд.

????Такими діями територіальній громаді м. Києва завдано майже 32 млн грн збитків.

????Правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки, за результатами яких отримано докази заволодіння бюджетними коштами, що підтверджено судовими експертизами.

????Директора ритуальної служби звільнено з займаної посади. Він відшкодував майже 16 млн грн завданої шкоди.

????Його спільниця після проведення обшуків подарувала своїй дочці дві квартири в м. Києві та приватний будинок із земельною ділянкою в Київській області. Одну з цих квартир вартістю близько 4 млн грн, за версією слідства, підозрювана незаконно придбала у лютому 2023 року.

????Підозрюваним обрано запобіжні заходи.

????Досудове розслідування – СУ ГУ НП у м. Києві, оперативний супровід – УСР в м. Києві ДСР НП України.

Back to top button