Україна

Розвідники зупинили важливий завод в Росії – ЗМІ


Розвідники зупинили важливий завод в Росії - ЗМІ

В результаті операції було повністю знеструмлено Оскольський електрометалургійний комбінат. Зупинились усі електродугові печі, у яких застиг метал, стверджують джерела.

Українські безпілотники уразили електропідстанції в Бєлгородській області РФ, через що зупинився Оскольський електрометалургійний комбінат імені Угарова. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерела у розвідці в середу, 3 липня.

Стверджується, що удар було завдано 1 липня. Він став спільною операцією Головного управління розвідки (ГУР) та Служби зовнішньої розвідки (СЗР).

Оскольський електрометалургійний комбінат – єдине такого типу в Росії металургійне підприємство повного циклу.

Як зазначають джерела, комбінат припинив роботу внаслідок ураження дронами-камікадзе двох основних електропідстанцій Білгородської області: ПС Старий Оскол поблизу села Незнамово та ПС Металургійну біля села Волоконовскоє.

“В результаті операції було повністю знеструмлено комбінат, через що зупинились усі електродугові печі, у яких застиг метал. Для їхнього повторного запуску може знадобитись декілька місяців”, – йдеться у повідомленні.

Джерела стверджують, що цей комбінат має виключне значення для військово-промислового комплексу РФ, оскільки виробляє високоякісну сталь, в тому числі леговані види спецсталей для автопрому та машинобудування.

Продукцією комбінату у своїй роботі користуються такі підприємства російського ВПК: ГАЗ, УАЗ, КамАЗ, заводи групи підшипникових компаній ЕПК та SKF.

Нагадаємо, 1 липня у Бєлгородській області зникло світло. Причиною блекауту начебто стала атака “українських беспілотників” і одночасні вибухи відразу на кількох підстанціях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 + 14 =

Back to top button