Україна

Розслідуються 45 фактів убивств українських військовополонених – ОГП


Розслідуються 45 фактів убивств українських військовополонених - ОГП

У межах проваджень встановлюються не лише безпосередні виконавці цих злочинів, а й ті, хто міг давати наказ на страту військовополонених або не реагував на такі дії.

Станом на березень 2024 року, українські правоохоронці задокументували і розслідують 45 фактів убивств військовополонених у межах 19 кримінальних проваджень. Однак ця цифра не є остаточною. Про це повідомила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець, передає Українська правда.

“Факти вбивства військовополонених військами агресора фіксуються з початку широкомасштабного вторгнення. Однак особливо збільшилася кількість таких випадків з листопада минулого року, – зазначила вона.

За словами Максимець, у межах проваджень встановлюються не лише безпосередні виконавці цих злочинів, а й ті, хто міг давати наказ на страту військовополонених або не реагував на такі дії своїх підлеглих.

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження військовополоненими та тяжким міжнародним злочином”, – наголосила речниця Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, правоохоронці зібрали доказову базу на ще одного російського окупанта, який розстрілював українських військовополонених. Зловмисником виявився неодноразово засуджений Дмитро Курашов – стрілець штурмового загону Шторм-V 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу РФ.

Також повідомлялося, що російські окупанти у суботу, 24 лютого, у Бахмутському районі розстріляли групу українських військовополонених.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button