Цікаве

Генетичний аналіз розвіяв 200-річний міф про Каспара Хаузера

Генетичний аналіз розвіяв 200-річний міф про Каспара Хаузера

Фото: wikipedia.org
міф про Каспара Хаузера розвіяно

Команда вчених, використовуючи методи аналізу ДНК, спростувала давню теорію про те, що Каспар Хаузер був спадкоємцем Баденського престолу.

Міжнародна група вчених, включаючи експертів з Центру еволюції Мілнера при Університеті Бата (Велика Британія), провела новий генетичний аналіз, який спростував популярний міф про Каспара Хаузера. Результати дослідження опубліковані в журналі iScience.

Каспар Хаузер з’явився на ринковій площі в Нюрнберзі (Німеччина) у 1828 році. На той час він був підлітком, який не міг повноцінно говорити чи писати, але пізніше розповів, що все життя провів у підземній темниці під наглядом таємничої людини. Через п’ять років після його появи, попри цілодобову охорону за наказом короля Баварії Людвіга I, його вбили. Виникли чутки, що він міг бути викраденим спадкоємцем Баденського престолу.

Вчені проаналізували ДНК з пасм волосся Хаузера, що дозволило підвищити точність результатів порівняно з попередніми дослідженнями. Виявилося, що мітохондріальна ДНК Хаузера не збігається з ДНК членів Баденського дому, тим самим спростувавши теорію про його королівське походження.

Незважаючи на успіх у спростуванні теорії про “принца”, справжня особистість Каспара Хаузера залишається нерозкритою. ДНК-аналіз показав, що його мітохондріальна ДНК належить до західно-євразійської групи, але це не дозволяє точно визначити його походження.

Раніше повідомлялося, що німецькі дослідники розшифрували рукопис, датований 1600-ми роками, в якому згадується дитинство Ісуса Христа.

Перші “теплокровні” динозаври могли з’явитися 180 млн років тому – вчені

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − thirteen =

Back to top button