Україна

Розблоковано пункти пропуску Шегині і Краківець


Розблоковано пункти пропуску Шегині і Краківець

Також планується часткове відновлення пропуску вантажівок на прикордонному переході Рава-Руська-Хребенне з завтрашнього дня.

Рух вантажівок у пунктах пропуску Шегині-Медика і Краківець-Корчова на польсько-українському кордоні відновлено в суботу вранці. Про це 20 квітня повідомила Державна прикордонна служба України.

“Сьогодні після 9:00 польські фермери завершили акцію протесту перед цими пунктами пропуску. Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів за двома напрямками здійснюється у звичайному режимі”, – йдеться в повідомленні.

Наразі в’їзду в Україну перед цими пунктами пропуску очікують понад 1700 вантажівок.

Також стало відомо, що на прикордонному переході Рава-Руська-Хребенне з неділі частково відновлять пропуск вантажівок. З 8:00 21 квітня польські фермери планують пропускати фури, крім тих, що переміщують товари 1-24 групи УКТЗЕД (сільськогосподарську продукцію).

Зазначимо, що поляки вже щонайменше півроку протестують проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік, а також проти “зеленого курсу” ЄС.

А 28 березня у Варшаві відбулась міжурядова зустріч України та Польщі, на якій сторони представили спільну позицію щодо розблокування кордону.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + 3 =

Back to top button