Україна

Росіяни тримають у ямі та морять голодом своїх військових – Маляр


Росіяни тримають у ямі та морять голодом своїх військових - Маляр

На всій тимчасово окупованій українській території росіяни використовують “зиндани” – викопані глибокі ями, де утримують людей.

Поблизу населеного пункту Покровське Запорізької області наприкінці серпня цього року російською поліцією у так званому “зиндані” (викопаній глибокій  ямі) за відмову брати участь у бойових діях утримується більше 50 російських військовослужбовців, яких годують мізерною пайкою харчів тільки один раз на добу. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Характерно, що на всій тимчасово окупованій українській території противник використовує подібні “зиндани” для покарання місцевих мешканців, затриманих за порушення комендантського режиму або під будь-яким іншим надуманим приводом”, – розповіла вона.

За словами Маляр, до міста Донецьк масово прибувають мобілізовані на території Росії особи, більшість з яких трудові мігранти з колишніх радянських республік, які свого часу виїхали на заробітки та отримали російські паспорти.

“Зі слів зазначених осіб, їх фактично силоміць, під конвоєм доставили на територію України. Наразі їх утримують під вартою у будинках, власників яких депортовано до РФ. Запас сухих пайків, отриманих мобілізованими, практично закінчився, іншого продовольчого забезпечення до прибуття до бойових підрозділів для них не передбачено”, – зазначила заступниця міністра оборони України.

Маляр заявила, що застосування обмежень у  продовольчому забезпеченні для покарання особового складу стало однією з характерних особливостей проведення так званої “спеціальної військової операції” ЗС РФ в Україні.

“До російських окупаційних адміністрацій Сватівського району Луганської області доведено, що з вересня 2023 року буде припинено продовольче забезпечення особового складу підрозділів, дислокованих на території цього району”, – зазначила вона.

Раніше повідомляося, що росіяни продовжують готуватись до примусової мобілізації мешканців тимчасово окупованих територій півдня України.

Нагадаємо, окупанти масово здаються в полон на півдні України.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button