Україна

Росіяни штурмують на кількох напрямках – Генштаб


Росіяни штурмують на кількох напрямках - Генштаб

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу противника.

На фронті впродовж доби відбулося 71 бойове зіткнення. Росіяни активно штурмують на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Про це 3 березня повідомляє Генштаб ЗСУ.

Загалом ворог завдав 1 ракетного та 50 авіаційних ударів, здійснив 112 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Свеса Сумської області; Берестове Харківської області; Північне, Терни, Нью-Йорк, Георгіївка, Водяне, Урожайне, Богоявленка та Старомайорське Донецької області; Вербове, Мала Токмачка та Роботине Запорізької області.

Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

За даними Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках РФ зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив 4 безуспішні атаки в районі населеного пункту Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 8 атак росіян біля населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 15 атак противника у районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 14 атак РФ у районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке і Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати війська агресора біля Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки, де ворог 25 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог провів 4 безуспішних атаки в районі населеного пункту Роботине та західніше Новопрокопівки Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій. Росіяни здійснили безуспішну спробу штурму в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу противника. Повітряні Сили ЗС України збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по артилерійському засобу противника.

Нагадаємо, ЗСУ відбили десятки атаки росіян на семи напрямках.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button