Україна

Росіяни поширюють фейк, що Україна готується до “здачі” Харківщини


Росіяни поширюють фейк, що Україна готується до здачі Харківщини

Кремлівські пропагандисти поширюють фейк про буцімто підготовку до “здачі” Харківської області російським військам.


Російські Telegram-канали поширюють фейки про підготовку до здачі окупантам Харківської області. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

За словами росіян, про це свідчить нібито рішення Міністерство освіти і науки України про звільнення 10 тисяч вчителів у східних регіонах, зокрема в Харківській області, “де залишиться лише 40-50 шкіл”.


Російська пропаганда також стверджує, що кількість дітей, які навчаються дистанційно, значно виросте.

Центр перевірив інформацію у Харківській ОВА і дійшов висновку, що поширюване росіянами повідомлення не відповідає дійсності.
 
У ЦПД пояснили, що насправді зараз триває обговорення проєкту наказу №850 щодо здобуття загальної середньої освіти в умовах воєнного стану, який планується ввести з 2025-2026 навчального року.

“Він передбачає скорочення мережі шкіл, але з переведенням вчителів до кадрового резерву зі збереженням зарплати”, – йдеться у повідомленні.
 
Також планується зменшення дистанційного навчання і перехід до офлайн або змішаного формату, зросте кількість дистанційних класів з українською мовою для дітей за кордоном.
 
У Центрі наголосили, що подібними маніпуляціями ворог намагається викликати негативне ставлення до державних органів з боку українського суспільства.

Нагадаємо, раніше у МОЗ спростували російський фейк про гарячку Денге в Україні. МЗС України спростувало російський фейк від імені міністра Дмитра Кулеби.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + eleven =

Back to top button