Україна

Росіяни пошкодили мережі біля Хмельницької АЕС


Росіяни пошкодили мережі біля Хмельницької АЕС

Внаслідок вибуху було пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах ХАЕС.

В результаті атаки російських агресорів у Хмельницькій області були пошкоджені мережі біля атомної станції у месті Нетішин. Про це повідомило Міненерго у сережу, 25 жовтня.

“Уночі ворог завдав удару по території неподалік Хмельницької АЕС. Внаслідок вибуху було пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах. Через пошкодження ліній електропередачі знеструмлено 1860 споживачів у містах Славута та Нетішин Хмельницької області”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що відновлювальні роботи розпочнуться, як тільки енергетиків допустять на місце пошкодження.

Окрім того, через обстріли на Донеччині знеструмлювалося  дев’ять населених пунктів. Також без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтники працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Учора відключалася повітряна лінія 750 кВ оператора системи передачі Укренерго у Вінницькій області. Споживачі не знеструмлювалися.

Внаслідок технологічних порушень минулої доби тимчасово знеструмлювалися споживачі у Кіровоградській області, також є знеструмлені споживачі у Чернігівській та Київській областях.

Через несприятливі погодні умови знеструмлено в Хмельницькій області 6,6 тис. споживачів, у Львівській – 11,1 тисячі.

Разом з тим було відремонтовано та підключено до енергосистеми два теплових енергоблоки, які вчора виводили в аварійний ремонт. Також учора виводилися в аварійний ремонт три блоки ТЕС. До кінця дня ремонти було завершено.

У Міненерго запевнили, що електроенергії, яку виробляють електростанції, цілком достатньо для забезпечення потреб споживачів.

Нагадаємо, вночі 25 жовтня росіяни вдарили дронами-камікадзе Shahed-136 по Славуті Хмельницької області. Постраждали біля 20 людей, є руйнування.

Пізніше стало відомо, що ця атака “зачепила” і Нетішин – місто-супутник Хмельницької АЕС.

У Повітряних силах заявили, що збили усіх 11 ворожих дронів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button