Україна

Росіяни пішли в масований наступ у районі Авдіївки


Росіяни пішли в масований наступ у районі Авдіївки

Українські військові підбили понад 60 одиниць ворожої техніки, що є найбільшим результатом на цьому напрямку.


Війська Росії пішли в масований наступ у районі Авдіївки Донецької області. Українські військові підбили понад 60 одиниць ворожої техніки, такого ще жодного разу не було на цьому напрямку. Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.
 
“Ситуація залишається дуже напруженою. Дійсно, вчора вони масовано пішли в наступ. Приблизно з 3-ї почалися масовані обстріли позицій навколо міста. І з півночі, і з півдня і саму “промку” також почали крити”, – розповів він.

За словами Барабаша, ближче десь до 5:30-6:00 окупанти почали бити по місту. Великими силами війська РФ вчора штурмували, для цього було використано десятки одиниць броньованої техніки, однак ЗСУ вже спалили значну частину.
 
Зазначається, що росіяни вчора кинули в атаку під 2000 особового складу, ситуація там не проста.
 
“Спочатку повномасштабної війни ніколи ще не використовувалося так. Попередньо було озвучено, що близько 50 одиниць техніки пішло вчора в наступ, але ми реально знаємо, що було підбито понад 60 одиниць техніки на нашому напрямку. Був збитий літак, збитий гелікоптер Мі-8”, – розповів Барабаш.
 
Чиновник уточнив, що такого не було ні разу, раніше росіяни атакували з 20-25 одиницями техніки. Тому можна стверджувати, що дійсно зараз дуже велике протистояння починається на Авдіївському напрямку.
 
Нагадаємо, за даними Генштабу, на Авдіївському напрямку російські загарбники силами до трьох батальйонів за підтримки танків і броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. ЗСУ відбили усі атаки ворога та не допустили втрат рубежів і позицій. 

За словами речника Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, російські війська намагаються оточити Авдіївку. Однак українським бійцям вдається відбивати всі штурми ворога.

В ISW назвали мету “наступу” росіян на Авдіївку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button