Україна

Росіяни нанесли удар в напрямку Зміїного


Росіяни нанесли удар в напрямку Зміїного

Корабельне угруповання росіян розгорнуто в кількості 14 кораблів, із них 10 в Чорному та чотири в Азовському морях.

Росіяни нанесли удар в напрямку острова Зміїний. Про це 18 вересня повідомляють Сили оборони півдня України.

Зазначається, що війська РФ активізував авіацію. За минулу добу було нанесено 5 авіаційних ударів із застосуванням 10 керованих авіабомб у райони населених пунктів Одрадокам’янка, Миколаївка, Веселе. Пошкоджено шість приватних будинків та трансформатор. Люди не постраждали.

Крім того, за минулу добу ворог здійснив 69 артилерійських обстрілів з використанням близько 350 снарядів, у тому числі 12 обстрілів населених пунктів Херсонського району. Внаслідок обстрілів двоє цивільні загинуло, троє поранено, пошкоджено 12 будинків, два промислових підприємства, пошкоджено лінії електропередач.

Як зазначили у Силах оборони півдня України, корабельне угруповання росіян розгорнуто в кількості 14 кораблів, із них 10 в Чорному та чотири в Азовському морях. Ракетоносії заведені в пункти базування.

Триває контрбатарейна боротьба, противник продовжує маневри силами та засобами, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

Також повідомляється, що Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань.

За минулу добу росіяни втратили 44 війсьових, три гармати, один безпілотний літальний апарат розвідувального типу, дві одиниці автомобільної техніки, три човни.

Раніше у Силах оборони Півдня пояснили мету ударів росіян по Зміїному За словами керівниці Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталії Гуменюк, завдаючи ударів по острову Зміїний, Росія намагається демонструвати своє панування у Чорному морі й навіть таким чином блокувати українську портову інфраструктуру. 

Нагадаємо, росіяни скинули авіабомби на острів Зміїний.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button