Україна

Росіяни намагаються оточити Авдіївку – Маляр


Росіяни намагаються оточити Авдіївку - Маляр

Ворог планує оточити Авдіївку й рухатися далі на межі Донецької області, ззаначила Ганна Маляр.

Російські агресори планують оточити Авдіївку, бо не можуть захопити місто фронтальними атаками. Про це сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону у вівторок, 15 серпня.

“Настільки героїчно наші військові боронять цей напрямок, що ворог навіть не ризикує в Авдіївку заходити, щоб не загрузнути у боях із нашими оборонцями. Але ворог хоче оминути її (Авдіївку – ред.), оточити й рухатися далі”, – розповіла Маляр.

За її словами, для ворога важливий саме рух вперед, оскільки мають задачу повністю зайняти Донецьку та Луганську області.

“Тому для них Авдіївка це дуже серйозна перепона на цьому русі. І вони ведуть основну боротьбу за ключові висоти, щоб їх контролювати й рухатися далі. Ну і за транспортні шляхи. Фактично вже рік там відбувається дуже тривала і запекла боротьби. Наші ЗСУ не пропускають ворога”, – зазначила Маляр.

Також вона повідомила, що на сході України фіксують зменшення російських обстрілів та атак. Це пов’язано з тим, що ворог перегруповується після потужного удару по противнику українськими силами на Куп’янському й Лиманському напрямках.

“Упродовж минулого тижня і навіть учора, в перший день цього тижня, ми справді фіксуємо в кількісному вимірі зменшення на сході обстрілів і кількості атак. Але це зовсім не означає, що ворог “дає задню”, що ворог відмовився від своїх планів. Просто наші війська дуже потужно вдарили по ворогу, коли вони активізувалися на Куп’янському та Лиманському напрямках”, – розповіла вона.

За словами Маляр, у противника наразі “період, коли вони перегруповуються, відновлюють втрачені в боях сили”.

“Вони (росіяни – ред.) продовжуватимуть наступати там, де вони наступали. Бої триватимуть, це потрібно добре усвідомлювати”, – наголосила вона.

Раніше повідомлялося, що на південному фланзі Бахмутського напрямку деокуповано 40 кв. км території.

ЗСУ уразили командний пункт росіян під Маріуполем

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button