Україна

Росіяни намагаються наступати на Часів Яр


Росіяни намагаються наступати на Часів Яр

Окупанти збільшили кількість використання техніки, за допомогою якої намагаються підтримати штурмові дії піхоти.


Російські війська продовжують інтенсивні наступальні дії на Куп’янському і Бахмутському напрямках та перегруповуються на Лиманському. Намагаються наступати на Часів Яр Донецької області. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський в Telegram в середу, 3 січня.
 
“На Бахмутському напрямку тривають напружені бої поблизу населеного пункту Богданівка. Також противник намагається наступати в напрямку міста Часів Яр. На Куп’янському напрямку тривають щоденні штурми російських військ поблизу населеного пункту Синьківка для створення плацдарму та подальшого наступу на місто Куп’янськ”, – розповів він.
 
На Лиманському напрямку росіяни після зазнаних втрат здійснюють перегрупування і підготовку до ведення наступальних дій. Водночас на цьому напрямку ворог активно застосовує авіацію для завдання ударів керованими авіаційними бомбами.
 
Сирський зазначив, що на напрямках наступу окупанти збільшили кількість використання техніки, за допомогою якої намагаються підтримати штурмові дії піхоти. Також для продовження штурмових дій ворог використовує штурмові підрозділи, сформовані з колишніх злочинців Шторм Z та Шторм V. Крім того, війська РФ продовжують перекидати резерви з інших напрямків.
 
“Наші воїни, попри складні умови, мужньо тримають оборону та не дають ворогу просунутися вперед”, – наголосив командувач.
 
Сирський додав, що в органах управління усіх рівнів постійно проводиться робота щодо вироблення рішень, спрямованих насамперед на випередження дій військ РФ, ведення ефективної контрбатарейної боротьби, знищення резервів окупантів на шляхах їх висування та збереження життя наших військовослужбовців.

Нагадаємо, в ранковому зведенні Генштаб ЗСУ повідомив, що на Запорізькому напрямку в районі Вербового українські війська просунулися вперед, змусивши росіян покинути деякі позиції.

Минулої доби ЗСУ ліквідували 680 окупантів. Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російські війська втратили орієнтовно 361 500 бійців убитими.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button