Україна

Росіяни активізувалися на Бахмутському напрямку


Росіяни активізувалися на Бахмутському напрямку

Російські війська здійснили 31 атаку на Бахмутському напрямку, на Новопавлівському напрямку – 22.


Протягом минулої доби на фронті відбулося 76 бойових зіткнень. На Бахмутському напрямку відбито 31 атаку російських загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в понеділок, 8 квітня.
 
Загалом війська Росії завдали сім ракетних та 104 авіаційних удари, здійснили 
108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

Вночі російські окупанти знову атакували Україну, застосувавши 24 БпЛА типу Shahed. Силами та засобами протиповітряної оборони України 17 ударних БпЛА було знищено. 

 
На Куп’янському напрямку росіяни наступальних (штурмових) дій не вели. На Лиманському напрямку  воїнами відбито дві атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону.
 
На Бахмутському напрямку відбито 31 атаку в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Часів Яр, Спірне, Виїмка, Федорівка, Роздолівка, Веселе, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.
 
На Авдіївському напрямку відбито вісім атак в районах населених пунктів Первомайське, Невельське, Нетайлове Донецької області, де ворог намагався вибити українські підрозділи із займаних рубежів.
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, де загарбники, за підтримки авіації, 22 рази намагалися прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку ворог п’ять разів атакував позиції українських захисників в районах Старомайорського Донецької області; Роботиного Запорізької області.
 
На Херсонському напрямку росіяни не відмовляються від наміру вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, окупанти здійснили вісім безуспішних атак.
 
Водночас українські воїни продовжують активними діями завдавати військам РФ втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.
 
Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по пункту управління, п’яти зенітно-ракетних комплексах, вежі зв’язку та 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. 
 
Підрозділами ракетних військ завдано ураження по зенітно-ракетному комплексу, пункту управління БпЛА, артилерійській системі, трьох районах зосередження озброєння та військової техніки окупантів. 

Нагадаємо,  7 квітня в соцмережах з’явився відеозапис, на якому зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених українських військовослужбовців. На відео видно, як представник ЗС РФ здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів, ймовірно з автомата.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста по допомогу у з’ясуванні обставин розстрілу українських військових біля села Кринки Херсонської області. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button