Україна

Росія застосовує втричі менше Калібрів – Ігнат


Росія застосовує втричі менше Калібрів - Ігнат

Країна-агресор витратила стратегічний запас ракет на удари по Україні восени та взимку, і тепер застосовує стільки, скільки може виготовити.

Російські окупанти почали застосовувати втричі менше Калібрів, ніж ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Про це в ефірі телемарафону 7 липня розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Він підтвердив, що загалом ворог випускає по Україні до 100 різних ракет на місяць.

“За даними Генштабу, розвідки, Росія має можливість виробляти близько 30 Калібрів за місяць. От така кількість і атакує, приблизно 10-15 за одну атаку. Носіїв у Чорному морі у них достатньо, а от ракет не дуже… Скільки може окупант, стільки і застосовує”, – зазначив Ігнат.

За його словами, стратегічний запас ракет Росія витратила на удари по енергетичній інфраструктурі України ще восени та взимку і зараз застосовує приблизно стільки, скільки виготовляє.

Водночас ворог активно використовує ракети С-300, яких багато на складах, по прифронтових територіях та Х-22.

“Проте Х-22 вони вже не виробляють. Це старі радянські ракети. За час повномасштабного вторгнення понад 150 Х-22 було випущено по Україні”, – пояснив Ігнат.

Нагадаємо, вночі 6 липня ворог атакував Україну ракетами Калібр з Чорного моря. Сили ППО знищили сім з 11 повітряних цілей РФ.

Три ракети влучили по місту Львів, там зазнав руйнувань багатоквартирний будинок, а також підстанція. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button