Україна

Росія використовує ціни на продовольство як зброю – президент


Росія використовує ціни на продовольство як зброю - президент

Зеленський також наголосив, що дехто в Європі підриває солідарність і “влаштовує політичний театр, роблячи із зерна трилер”.


Росія намагається використати дефіцит продовольства на світовому ринку як зброю в обмін на визнання окупації деяких, якщо не всіх, захоплених територій України. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час дебатів на 78-й сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку 19 вересня.
 
“Від початку повномасштабної агресії, Росія заблокувала наші чорноморські й азовські морські порти. Наші порти на Дунаї досі залишаються мішенню для її ракет і безпілотників. Росія намагається використати дефіцит продовольства на світовому ринку як зброю в обмін на визнання окупації деяких, якщо не всіх, захоплених територій. Росія використовує ціни на продовольство як зброю”, – наголосив глава держави.
 
Крім того, президент зауважив, що Україна запустила тимчасовий експортний коридор у Чорному морі та працює над збереженням сухопутних маршрутів.
 
“Тривожно бачити, як у цей час дехто в Європі підриває солідарність і влаштовує політичний театр, роблячи із зерна трилер. Може здаватися, що вони грають власну роль, але натомість вони допомагають підготувати сцену для московського актора”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні президент України виступив на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Глава держави запросив усіх присутніх лідерів країн долучитися до підготовки саміту, заснованого на українській Формулі миру. Зеленський також закликав до ядерного роззброєння Росії.

Зеленський про угоди з Росією: Запитайте Пригожина, чи можна вірити Путіну

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button