Україна

Росія перекинула до Курщини тисячі військових з України


Росія перекинула до Курщини тисячі військових з України

Військові аналітики оцінюють, що Україна перекинула на Курськ до 6 тисяч армійців, тоді як ще 4 тисячі військовослужбовців перебувають на Сумщині для виконання допоміжних завдань.

Російське військове командування перекинуло до Курської області угруповання з 5 тисяч військових з лінії фронту в Україні для відображення вторгнення української армії. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

За їхньою оцінкою, Росія перевела кілька недоукомплектованих бригад. Одна з них була переведена з Донецької області, тоді як інші передислоковані з менш стратегічно важливих районів.

Аналітики припускають, що для спроби повернути захоплені території у Курській області російському військовому командуванню, ймовірно, доведеться вивести більше військ з фронту в Україні.

За даними джерела, російській армії для такої операції буде потрібно угруповання з 20 тисяч добре підготовлених та оснащених військовослужбовців.

Військові аналітики оцінюють, що Україна перекинула на Курськ до 6 тисяч армійців, тоді як ще 4 тисячі військовослужбовців перебувають на Сумщині для виконання допоміжних завдань. Зауважується, аби не послабити фронт, значну кількість цих військ мобілізували з резервних сил, які Україна формувала за підтримки Заходу для операцій наприкінці року та 2025 року.

Новий фронт. Курська операція набирає обертів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 2 =

Back to top button