Україна

Росія негайно відправила на ЗАЕС Росгвардію – ГУР


Росія негайно відправила на ЗАЕС Росгвардію - ГУР

Окупанти прийняли таке рішення після оприлюднення карти їхнього мінування Запорізької атомної електростанції.

Російські загарбники негайно відправили на станцію представників Росгвардії після оприлюднення карти мінування росіянами Запорізької АЕС. Про це заявив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини в неділю, 9 липня.

Він також наголосив, що окупанти продовжують мінувати ЗАЕС. Зокрема, на станції зафіксовано мінно-вибухові загородження, заміновану техніку, вантажівки з вибухівкою.

“Терміново представники Росгвардії – саме вони відповідають в окупаційному корпусі за ситуацію на Запорізькій атомній станції – поїхали для того, щоб вносити відповідні корективи, які, втім, також не будуть для нас якимись таємницями”, – поясник речник.

За його словами, інформація про мінування ЗАЕС – своєрідний “привіт” тим, хто “не бачить” того, що відбувається на станції.

“Це певний привіт усім “голубам миру”, які кажуть за кордоном, що не бачать – можливо, у них проблеми із зором – якихось проблем у діях окупантів. З іншого боку, це сигнал окупантам, що українці усі бачать”, – наголосив Юсов.

Зазначимо, що ввечері 4 липня Генштаб ЗСУ попередив про можливий теракт на ЗАЕС. Росіяни розмістили на зовнішній покрівлі третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої. Це підтвердили супутникові знімки.

Згодом, 5 липня, МАГАТЕ запросило у росіян доступ до дахів реакторів ЗАЕС, щоб перевірити дахи 3-го і 4-го реакторів, а також отримати доступ до частин турбінних залів і деяких частин системи охолодження станції

Наступного дня, 6 липня, начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про зниження рівня загрози на Запорізькій АЕС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button