Україна

Росія могла почати “зимову кампанію ударів” – ЗМІ


Росія могла почати зимову кампанію ударів - ЗМІ

Останнім часом на Заході наголошували на тому, що Росія може розпочати узгоджену зимову кампанію ударів по критично важливій енергетичній інфраструктурі України.

На Заході припускають, що масований обстріл України минулої ночі може бути “початком зимової кампанії ударів”, пише  Sky News.

“В останні кілька тижнів ми наголошували на тому, що Росія може розпочати узгоджену зимову кампанію ударів по критично важливій енергетичній інфраструктурі України, і ми оцінили, що минулої ночі Росія, ймовірно, спробувала розпочати цю діяльність”, – розповів виданню неназваний західний чиновник.

Співрозмовник видання нагадав, що удари по території України завдавалися за допомогою бомбардувальників Ту-95, “які фактично не були розгорнуті й не використовувалися протягом останніх кількох місяців”, а тепер удари відновилися і росіяни використали високоточні ракети.

Крім того, він наголосив, що цей ракетний обстріл “з поляду розвідки” не був скоординований з атаками дронів, як це регулярно роблять росіяни.

Нагадаємо, сьогодні, 8 грудня, вночі російські окупанти вперше за кілька місяців завдали масованого ракетного удару по Україні. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 14 з 19 ракет Х-101/Х-555, які окупанти запустили за допомогою бомбардувальників Ту-95.

Також, на жаль, були влучання, внаслідок яких загинула одна людина.

Раніше повідомлялося, що ППО вночі збила п’ять з семи “шахедів”.

Росіяни атакували Київ ракетами з Ту-95МС – КМВА

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button