Україна

Росія чимдалі частіше купує зброю – розвідка


Росія чимдалі частіше купує зброю – розвідка

Росія почала використовувати на полі бою іранські дрони. Це говорить про те, що, власне, її запаси вичерпуються.

 
Росія чимдалі частіше почала купувати зброю в інших держав, на які поширюються жорсткі санкції, – у таких, як Іран і Північна Корея, оскільки її запаси виснажуються. Про це у середу, 14 вересня, повідомляє міноборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки.
 
Аналітики зазначили, що ЗСУ вчора вперше прозвітували про збиття іранського БпЛА Shahed 136 у Куп’янському районі, які Росія закупила у Тегерана. Це свідчить про те, що іноземні дрони використовуються безпосередньо на полі бою.
 
Водночас у британській розвідці вважають, що ЗС РФ, ймовірно, застосовуватимуть БпЛА для завдання ударів не по стратегічних цілях, а по тактичних.
 
Shahed 136 – ударний БпЛА односторонньої дії із заявленою дальністю польоту 2 500 кілометрів. Подібні системи іранського виробництва, ймовірно, використовувалися під час нападів на Близькому Сході, зокрема проти нафтового танкера Mercer Street у липні 2021 року, пояснюють у розвідці.
 
“Втрата Shahed 136 поблизу лінії фронту вказує на те, що є велика ймовірність того, що Росія намагатиметься використати цю систему для завдання тактичних ударів, але аж ніяк не по стратегічних цілях, що розміщені у глибині української території”, – йдеться у повідомленні.
 
Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що ЗСУ вперше збили іранський безпілотник. Було опубліковано фото його уламків. На залишках апарата одночасно видно написи кирилицею – “М214 Герань–2”.
 
Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) дійшли висновку, що Іран міг відправити у Росію першу партію безпілотників, розраховуючи, що так отримає російські військові літаки Су-35.
 
До цього повідомлялося, що Іран підписав із РФ угоду про експорт деталей та авіаобладнання.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button