Україна

Росія блокує частину Чорного моря – ЗСУ


Росія блокує частину Чорного моря - ЗСУ

Росія не дає здійснювати цивільне судноплавство з Одеси, наголошують українські військові.

Два кораблі-ракетоносці Росії блокують цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. Деякі цивільні судна рухаються від Керч-Єнікальської протоки у напрямку Босфора з вимкненою системою автоматичної ідентифікації. Про це повідомила прес-служба Військово-морських сил Збройних сил України (ВМС ЗСУ) на своїй сторінці у Facebоok у понеділок, 18 липня.

“Станом на 18 липня на бойовому чергуванні в Чорному морі перебувають два ворожі носії оперативно-тактичних ракет “Калібр”, у Середземному – п’ять ворожих носіїв ОТР “Калібр” та два ракетні крейсери. Морські комунікації в Азовському морі продовжують контролювати шість ворожих кораблів та катерів”, – йдеться у повідомленні.

Прохід Керч-Єнікальською протокою до Азовського моря в інтересах РФ здійснили 45 суден. Із них 10 суден рухалися від протоки Босфор.

У зворотному напрямку рухалися 23 судна, а з них два судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор, вимкнувши системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

“РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS)”, – підсумували у ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, оперативне командування Південь повідомило, що Росія в акваторії Чорного моря тримає напоготові 32 крилатих ракети типу Калібр.

Крім того, 14 липня Росія провела переформування свого флоту у Чорному морі біля українських берегів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button