Україна

Російські хакери намагалися проникнути в військові мережі України


Російські хакери намагалися проникнути в військові мережі України

СБУ викрила спроби російських спецслужб проникнути в електронну систему планування операцій ЗСУ.


Кіберфахівці Служби безпеки заблокували спроби російської воєнної розвідки отримати доступ до бойової системи обміну даних ЗСУ. Про це 8 серпня повідомила пресслужба СБУ.
 
Зазначається, що у результаті комплексних заходів було викрито та блоковано протиправні дії російських хакерів, які намагалися проникнути в українські військові мережі та організувати збір розвідданих.
 
Оперативна реакція СБУ завадила спецслужбам РФ отримати доступ до чутливої інформації щодо дій ЗСУ, локацій і переміщення Сил оборони, їхнього технічного забезпечення тощо.
 
Відповідальність за кібератаки лежить на хакерському угрупованні Sandworm, яке підконтрольне російській воєнній розвідці.
 
В результаті розслідування кіберфахівці СБУ встановили, що для поширення “вірусів” у системі ворог робив основну “ставку” на захоплення українських планшетів на полі бою. Надалі росіяни планували використовувати наявні на цих пристроях доступи та програми для проникнення в систему.
 
Загалом Служба безпеки виявила майже 10 ворожих шпигунських програм, які були призначені для отримання інформації із системи.
 
Нагадаємо, Україна залишається на першому місці у світі за кількістю кібератак проти неї. В липні СБУ припинила роботу незаконного сервісу, який дозволяв росіянам анонімно телефонувати в Україну.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button